MARIAN VOLINTIRU

M-am nascut intr-o familie de crestini in 1964 in Zorleni-Jud Vaslui, Romania. Am facut liceul de marina la Galati. Apoi in anul 1985 am plecat in voiaj in mai mult de 40 de tari. In anul 1993 am fugit de pe vapor, in Canada, cu marea dorinta de a-mi schimba viata spirituaal si materiala, in acelasi timp cu dorinta de a ajuta pe cei saraci. In acelasi an am intalnit aici in Canada o fata din Romania, venita in vizita la sora ei.

Dupa un an de zile ne-am casatorit. Cu toate ca eram amandoi crestini din familie, viata noastra nu a fost asa cum dorea Dumnezeu, si atunci am simtit din partea Domnului sa cautam sa cunoastem pe Domnul. Am simtit nevoia de a iesi dintr-o stare religioasa, pentru a avea o realtie de dragoste cu Tatal , Fiul si Duhul Sfant. Dumnezeu intre timp ne-a binecuvantat cu 4 copii, 2 baieti si 2 fete.

In cautarea noastra dupa Dumnezeu ,ceva miraculos s-a intamplat, El i-a vorbit sotiei mele care era mai insetata dupa Dumnezeu. Dumnezue a umplut-o cu o mare dragoste, un foc si pasiune dupa Dumnezeu si lpentru umea pierduta. Dupa acel encounter supranatural care i-a transformat radical viata, Dumnezeu a chemat-o la mai multe zile de post si rugaciune pentru diferite situatii si tari, printre care Romania si Africa. In anul 2007, Dumnezeu a chemat sotia la un post doar cu apa de 40 zile si 40 nopti, pentru ca Domnul sa aduca o trezire mare in Romania, si-n romanii de pretutindeni, la care m-am alaturat si eu, doar mancand seara.

Dumnezeu apoi ne-a vorbit clar si cu detalii sa mergem in misiune in Romania. In primul an misionar am mers in Romania prin multe orase in 30 de biserici, ne-a deschis Domnul usa, am mers in puscarii, orfelinate, pe strazi, s-a vestim Cuvantul cu mare pasiune si dragoste. Inima noastra era sa ajutam si material si spiritual cu tot ce aveam. Dumnezeu vorbea sotiei in fiecare an de a intra iarasi in 40 de zile de post ca o pregatire de a pleca din nou in misiune in Romania.

Dumnezeu apoi a deschis usi misionare si in alte tari din Europa si Africa; Uganda, Republica Central Africana. Cu ajutorul Domnului si al darniciei multor romani de pretutindeni am putut sa ajutam multe suflete din aceste tari africane; mancare, haine, sponsorizat copii la scoala, orfelinate, etc. Uganda, Africa Centrala, Kenya, Malawi.

In anul 2015 am fost invitati la o mare conventie in Kampala, Uganda unde Domnul ne-a deschis o usa ca sa cunoastem nevoile din tribul Karamoja. Acest trib este in mare criza de apa, si mancare. Atunci ne-am rugat Domnului, ca daca e voia lui sa-i ajutam. Imediat Domnul a pregatit banii prin romani plini de dragoste si compasiune si am facut prima fantana. In 2016 Dumnezeu a pregatit alti bani si am continuat sa sapam inca 3 fantani, iar in 2017 inca 3 fantini, deocamdata.

NICU TOPAN

In toamna anului 2015, Dumnezeu a atins inima mea in ce priveste misiunea din Uganda. Locuiesc din 2007 in Kitchener-Canada. La una din vizitele sorei Rodica Volintiru in Kitchener Domnul mi-a vorbit prin ea sa ma duc si eu cu sotul ei Marian Volintiru in Africa. In trei zile ne-am luat bilete si apoi am plecat in prima calatorie misionara. Am participat la inaugurarea primei fantani in regiunea Karamouja districtul Kotido. A fost o experienta greu de descris in cuvinte. Saracia, bolile, neajunsurile pe toate planurile sunt la ele acasa in Karamouja. Inca ma intreb cum de s-a uitat Domnul spre mine si m-a chemat la asa o misiune mareata?

In 2016 am fost din nou intre 1-14 decembrie, intre timp in cursul anului 2016 s-au mai sapat inca 3 fantani. Oamenii acestia, pe langa nevoile fizice au mare nevoie de Evanghelie. Am vizitat patru locuri unde am dus ajutoare: mancare, haine, sapun si am sapat cate o fantana pentru comunitatea respectiva.

Impreuna putem face diferenta!

Vazand frumusetea lucrarii lui Dumnezeu pentru acesti oameni atat de simpli, de necajiti, am dori sa continuam lucrarea numai cu ajutorul lui Dumnezeu si bineanteles prin darnicia celor care simt pentru a aduce un zambet in inima si fata celor de acolo, cat si o bucurie Domnului Isus. Acolo femeile mergeau dupa apa la o distanta de 5-10 km pentru un bidon de apa. Dumnezeu si-a aratat bunatatea fata de ei, trimetand suflete simple , sincere ca sa-i ajute, si ma bucur ca suntem romani si putem face o mare diferenta in viata altora mai greu incercati decat am fost noi pe vremea comunismului.